Conjunt residencial de bungalous Can Reig, adaptat al terreny

//Conjunt residencial de bungalous Can Reig, adaptat al terreny

Conjunt residencial de bungalous Can Reig, adaptat al terreny

El projecte d’aquesta zona de bungalous, creat per Criteria Arquitecthos al terme municipal de Navès (Solsonès), constava de 60 unitats de planta baixa i estudi, totalment adaptades per respectar la topografia existent.

Emplaçament de Can Reig, amb el sector dels bungalous indicat.

Emplaçament de Can Reig, amb el sector dels bungalous indicat.

El conjunt residencial de bungalous de Can Reig va ser un projecte de Criteria Arquitecthos dins d’un pla global més ampli, d’una nova zona residencial que també incloïa un hotel i un restaurant, un centre de congressos, un centre de salut i un centre esportiu, entre d’altres equipaments.

Mantenir les vistes i adaptar-se a la topografia

La zona de bungalous se situava en una àrea delimitada per la carretera preexistent i un nou vial, projectat per recórrer tot el conjunt de Can Reig i generar un circuit rodat que s’unia a la carretera pel vigent accés al nucli històric i per l’extrem sud del sector planejat. La disposició dels bungalous permetia mantenir les línies visuals des de la carretera al conjunt edificat tradicional.

El projecte contemplava la construcció de seixanta unitats de bungalous, estructurades en planta baixa i estudi. La concepció de cadascuna d’elles estava orientada a dotar-les de formes orgàniques adaptades al terreny, creant diferents perspectives, per tal d’augmentar la riquesa visual del conjunt.

Es va buscar la màxima adaptació i respecte a la topografia existent, seguint les seves traces tant pel que fa a la vialitat com a la disposició de les parcel·les. En aquest sentit, s’hi va aplicar un volgut trencament d’elements excessivament linials.

Benestar entre boscos

El projecte del gran complex urbanístic de Can Reig ocupava una superfícies de 53,56 hectàrees a uns dotze quilòmetres a l’est de Solsona, enmig d’un entorn natural boscós del Prepirineu lleidatà intercalat amb conreus. La ubicació exacta del projecte era en territori municipal de Navès, que compta amb menys de 300 habitants, a tocar de la petita agrupació de masies que envolten l’església parroquial de Sant Andreu de Linya. Aquest temple d’estil neoclàssic rural compta amb un esvelt campanar de tres cossos i dona personalitat a l’entorn.

Criteria Arquitecthos hi va participar projectant-hi un hotel i un restaurant, a més del conjunt de bungalous. Tot plegat es trobava a peu de la carretera que comunica amb l’embassament de Sant Ponç. Aquest pantà, construït entre 1949 i 1954 al curs del riu Cardener, és un reclam turístic per als amants d’esports aquàtics com el càiac o bé els aficionats a les passejades a peu o en BTT, gràcies al seu atractiu paisatgístic.

2019-10-29T16:41:56+01:0029 Octubre 2019|