La sala de tast i refugi rural d’Heretat Mas Corrubí en un antic paller

//La sala de tast i refugi rural d’Heretat Mas Corrubí en un antic paller

La sala de tast i refugi rural d’Heretat Mas Corrubí en un antic paller

Aquest jove celler del Pla de Manlleu (Alt Camp) fa una inversió plena de romanticisme per reconvertir un vell paller en sala de tast i refugi rural, en un entorn envoltat de boscos i vinyes de varietats autòctones.

Sala de tast d'Heretat Mascorrubí.

Sala de tast d’Heretat Mascorrubí.

La zona del Pla de Manlleu, situada dins la comarca tarragonina de l’Alt Camp (municipi d’Aiguamúrcia), representa l’últim baluard dels vins del Penedès i l’àrea on s’hi desenvolupa la viticultura a més alçada d’aquesta denominació. Ubicat entre els 500 i els 700 metres, Heretat Mascorrubí és un projecte molt jove i ple de romanticisme, que es basa en varietats autòctones com la montònega (parellada) o el sumoll.

Sala de tast d'Heretat Mascorrubí.

Sala de tast d’Heretat Mascorrubí.

Dins d’aquest context, l’empresa va voler crear un espai idíl·lic on poder presentar els seus vins de la millor manera. Una sala de tast ubicada en un antic paller rehabilitat, annex a una vella masia en mal estat. Un indret on cercar, tastar, experimentar i crear nous vins que s’afegeixin a l’original gamma que conformen Extincta Vitis, Teulera i Aixart blancs, InAnnat rosat i Captirot negre.

Rehabilitació del paller

Criteria Arquitecthos va realitzar aquest projecte l’any 2017. Des d’un bon inici, la idea partia de recuperar els murs existents del paller per completar la seva forma primitiva i, a continuació, obrir-la en direcció sud-est. És allà on s’estenen els horitzons més llunyans i on descansen els paisatges més atractius.

Sala de tast
Interior de la sala de tast d'Heretat Mascorrubí.

Interior de la sala de tast d’Heretat Mascorrubí.

El projecte planeja una sala diàfana on realitzar tastos dels productes sorgits a partir del fruit de les vinyes circumdants, i uns espais exteriors perimetrals amb pèrgoles de la varietat malvasia. D’aquesta manera, s’erigeix com un espai escènic on gaudir una vida feliç a l’aire lliure.

Un objectiu primordial era buscar la proximitat del visitant amb l’indret, perquè experimentés la sensació de sentir-se com a casa tot assaborint una copa de vi. Per això hi ha una cura important pels detalls i les textures dels materials, que proporcionen intimitat i caliu. A més, la preponderància de colors neutres en els interiors afavoreixen que destaquin tonalitats dels vins.

Integració amb l’entorn

L’edifici intenta integrar-se amb l’entorn a través d’arrebossats de calç, murs de pedra, teula envellida i fusta. Tots els materials estan disposats amb la finalitat de donar una imatge del lloc tradicional i a la vegada contemporània.

Edifici autònom energèticament

La sostenibilitat de l’espai s’aconsegueix a partir d’assolir l’autoabastiment energètic i de recursos mitjançant sengles instal·lacions fotovoltaiques i de recuperació d’aigües pluvials.

2019-10-15T20:14:48+01:0015 Octubre 2019|