Criteria Arquitecthos transforma l’espai d’aquest local de l’Eixample de Barcelona en un veritable temple del disseny que acull els vins amb cura, estil, creativitat i innovació.

Vinateria a l'Eixample de Barcelona. Vista general botiga

Vinateria a l’Eixample de Barcelona. Vista general botiga

Al bell mig de Barcelona hi trobem el districte de l’Eixample, un dels districtes que avarca una concentració més elevada de turisme gràcies a la seva arquitectura modernista que el caracteritza i la gran quantitat de propostes gastronòmiques i d’oci que s’hi ofereix.

Enmig d’aquest context, i en un moment en el qual el món del vi s’ha convertit en una part molt important de la cultura catalana gràcies a l’aparició de nombroses varietats i denominacions d’origen arreu del territori, sorgeix el projecte de reforma d’un local per a convertir-lo en una botiga de vins amb una zona de restaurant i sala de tast.

Botiga i expositor vinateria

Botiga i expositor vinateria

L’arquitectura i el vi

Des de Criteria Arquitecthos tenien molt clar que la vinateria havia de ser un lloc que evoqués al món del vi només entrar-hi, un espai de delit i satisfacció, on apropar-se a buscar i triar un vi suposés un procés de gaudi.

És per això, que l’arquitectura proposada es basa en l’exaltació del sentits, on la il·luminació, l’harmonia, la classificació dels productes i l’emoció, són imprescindibles.

Proposta

El projecte es distribueix en tres espais ben diferenciats:

En planta baixa i just a l’entrada, la botiga amb el seu doble espai, on tota ella és un gran expositor d’ampolles de vi. A continuació, la zona de bar i restaurant darrere dels quals s’hi disposen la cuina i el magatzem. I finalment la sala de tast en planta primera, per a garantir una major privacitat però a la vegada essent visualment perceptible a través d’un gran panell vidriat que dóna a la zona d’expositors de vins de la botiga.

Materials

L’acurada tria dels materials emprats, com el color granat a pilars i sostre, la calidesa de la fusta en el paviment i en el mobiliari i la disposició de la il·luminació, li permet a Criteria Arquitecthos crear diferents ambients per gaudir, relaxar-se i fins i tot arribar a transportar-te al mig d’un celler on el temps no hi té importància.