El disseny d’aquest projecte permet a Criteria Arquitecthos crear un prototip de spa que s’adapta a qualsevol ubicació i exterior.

Àrea de Wellness. Vista general.

Àrea de Wellness. Vista general.

Wellness significa benestar en tota la seva magnitud: salut, bellesa i relaxament. Les presses i l’estrès de la societat actual fan necessari dedicar-se temps a un mateix. Una de les millors maneres per desconnectar s’aconsegueix als centres de wellness, sigui en forma de balnearis o estacions termals, centres de talassoteràpia i balnearis urbans o spas.

En aquests espais, l’aigua té un protagonisme fonamental, els beneficis de la qual s’utilitzen tant per combatre malalties com per relaxar-se i mantenir-se en forma. Però el concepte de wellness va més enllà i també incorpora una part dedicada a l’exercici físic, com a evolució del fitness, amb tot l’equipament que comporta.

Així doncs, la creació d’un espai wellness no depèn de la ubicació sinó que més aviat depèn de la superfície disponible, de la demanda, del tipus d’usuari i del pressupost.

Àrea de Wellness. Vista exterior.

Àrea de Wellness. Vista exterior.

El benestar: un nou servei en el món rural hoteler

Cada dia més, prenem consciència de la importància de mantenir una vida saludable, pausada i tranquil·la en aquest món accelerat en el qual vivim. És per això, que la societat busca fugir de les grans ciutats per trobar-se amb espais que estiguin envoltats de natura. Aquesta necessitat ha permès que s’obrissin les portes del wellness al món rural hoteler amb la finalitat de complementar el conjunt de les seves instal·lacions, augmentant així el seu atractiu de cara a l’hoste i diferenciant-se de la competència.

Elaboració d’un prototip

Des de Criteria Arquitecthos es va dissenyar una proposta de wellness que pogués servir per a qualsevol hotel rural existent que estigués envoltat d’un paisatge molt agradable i posseís un ampli jardí i que volgués ampliar la seva oferta. La idea era que el prototip de spa fos un pavelló molt lleuger que pogués adaptar-se a qualsevol ubicació i exterior i que tingués molt poc impacte paisatgístic. 

Àrea de Wellness. Vista gandules i camí de sensacions.

Àrea de Wellness. Vista interior.

Programa funcional i materials

El prototip consisteix en una capsa de vidre d’una planta, coberta per una teulada plana i recolzada sobre un petit pedestal que permet aixecar el volum per poder gaudir de les vistes.

El pavelló consta de vestidors, zona de massatges, un spa, una piscina, dutxa de sensacions, sauna seca i de vapor, a més a més d’una font de gel, una zona de relaxació i un camí de sensacions. Per tal de garantir una bona integració en el paisatge, es va proposar desenvolupar el programa funcional de manera lineal, reforçant així l’horitzontalitat del volum envers la verticalitat.

El benestar per damunt de tot

El projecte crea un espai acollidor, visualment ampli, capaç de generar sensacions i emocions agradables mitjançant una atmosfera en la qual un se sent confortable i lliure. De la mateixa manera, l’escala humana de l’edifici fa que s’integri fàcilment en el paisatge existent.