L’Arquitectura dels sentits

L’Arquitectura dels sentits2019-02-27T23:26:04+01:00

L’arquitectura dels sentits està pensada i creada per sentir. Potencia el despertar de sensacions. És acollidora. És una arquitectura sensibilitzada per l’entorn i les persones. Transmet sensacions, emocions que fan sentir benestar, tot creant espais multisensorials.

A Criteria Arquitecthos projectem basant-nos en experiències viscudes més que en idees abstractes. Per a nosaltres, l’essència de l’arquitectura és el bienestar humà. Proposem una arquitectura per a ser viscuda i no tan sols contemplada.

La bona arquitectura té ànima. Tota obra arquitectònica ha de ser un refugi per l’habitant i l’arquitectura ha de dialogar amb l’usuari produïnt-se una empatia entre ambos que el transforma de simple espectador passiu en actor participant: l’arquitectura és performance. En aqueixa relació, l’usuari reconeix el seu entorn, que l’acull i enriqueix, i és el marc per als nostres somnis. Per això els arquitectes intentem crear petits paradisos.

“La bona arquitectura té ànima, per això els arquitectes intentem crear petits paradisos.”

La nostra manera d’entendre i sentir l’arquitectura

Hotel Aiguagelida de Tamariu, en plena Costa Brava

Criteria Arquitecthos va projectar un establiment estructurat en tres volums de línies horitzontals perfectament integrat en l’entorn, sobre un turó de suaus pendents. Conjunt de l'Hotel Aiguagelida Tamariu és un petit poble de la Costa Brava, dins del terme municipal de Palafrugell, amb [...]

10 Juliol 2019|

L’artística Vil·la Carmignac de l’illa Porquerolles

Una idílica illa del Mediterrani, davant de les platges de la Costa Blava, acull des de juny de 2018 un enclavament on arquitectura i art conflueixen per al gaudi dels sentits dels visitants. Fundació Carmignac (© Laurent Lecat) A Criteria Arquitecthos, l’art i [...]

18 Juny 2019|