Una sala de tastos i oficina per a Caves Canals Nadal

//Una sala de tastos i oficina per a Caves Canals Nadal

Una sala de tastos i oficina per a Caves Canals Nadal

Un ambient on experimentar amb les textures del vi i una zona de treball moderna i ben il·luminada integren aquest projecte de Criteria Arquitecthos per a una petita empresa familiar dedicada a l’elaboració de cava i vi del Pla del Penedès.

Pati interior per a esdeveniments. Canals Nadal.

Pati interior per a esdeveniments. Canals Nadal.

Caves Canals Nadal va néixer el 1986, fundada per Antoni Canals Nadal, hereu d’una nissaga dedicada al món del vi del Penedès. Els seus fills es van implicar també en el negoci i actualment són ells qui dirigeixen l’empresa, que se sent orgullosa de continuar sent petita i familiar.

Es tracta d’un celler en creixement, que elabora onze classes de cava i quatre vins tranquils, on les coses es pensen molt i s’executen en família, sota criteris d’empresa però amb respecte i harmonia vers els seus clients i amics.

La seu principal de les Caves Canals Nadal es troba situada al carrer de Ponent, número 2, del Pla del Penedès, paret per paret amb l’ajuntament de la població, en ple nucli urbà.

Entrada a la sala de tast de Canals Nadal

Entrada a la sala de tast de Canals Nadal

Sala de tastos

Seguint els principis de la companyia, Criteria Arquitecthos va realitzar l’any 2016 un projecte per rehabilitar un antic edifici del mateix carrer, un parell de portes més enllà. Es tractava d’una antiga casa de poble de petites dimensions, situada entre mitgeres. L’objectiu era construir-hi una sala de tastos i una oficina.

El volum es distribueix amb la sala de tastos a la planta baixa i l’oficina a la planta primera. L’entrada, que es duu a terme sota un doble espai, acompanya sense delimitacions cap a la sala de tastos. El seu paviment s’estén fins a un pati interior on es podrien realitzar esdeveniments a l’aire lliure.

Una escala longitudinal puja cap a l’oficina des de la mateixa entrada, una configuració que contribueix a separar ambdós usos i les circulacions.

Façana de la sala de tasts i oficina de Canals Nadal

Façana de la sala de tasts i oficina de Canals Nadal

Màxima llum natural

Tot i tractar-se d’un projecte de petites dimensions, Criteria Arquitecthos va buscar aprofitar al màxim la llum natural, a través d’una entrada-finestral a doble alçada i d’una gran obertura vers el pati interior.

En la planta de l’oficina, els tancaments orientats al doble espai són transparents, en la mateixa línia de cercar la llum natural.

El món del vi, sempre present

El projecte de Criteria Arquitecthos per a Caves Canals Nadal no perd de vista el món del vi en cap moment. La calidesa dels materials emprats ajuda a aconseguir un ambient idoni per tal d’experimentar amb les textures del vi i de l’espai.

A més, el color bordeus proposat per a l’arrebossat de la façana és un gest de complicitat més vers el món del vi, amb el minimalisme de les seves línies.

 

2019-09-17T16:49:12+01:0017 Setembre 2019|