diseno-hoteles-rurales-cal-torner-exito-00

Com a especialistes en disseny d’hotels, a Criteria Arquitecthos ens agrada estar al dia dels nous projectes i casos d’èxit més destacats tant a nivell internacional com a nivell local.

És per això que avui ens agradaria parlar-vos de Cal Torner, una casa rústica del segle XVI rehabilitada per convertir-se en un hotel rural dedicat al turisme enològic al Priorat, comarca del territori català caracteritzada per les seves extensions de vinya i els seus nombrosos cellers.

La fusió del disseny contemporani, modernista i rústic

diseno-hoteles-rurales-cal-torner-exito-01

Cal Torner és una iniciativa del Jordi Colomer i l’Antònia del Río, que van posar tot el seu esforç per crear un espai rústic però alhora contemporani, incorporant elements modernistes de l’artista Pep Hubach, tant en façana com en detalls interiors.

Podem observar com es manté l’estructura de murs de pedra i bigues de fusta, donant un aspecte més tradicional i familiar a l’hotel. Aquest aspecte rural està molt present a les zones comunes de l’edifici, com el menjador o la sala d’estar, sent d’aquesta manera espais més acollidors per als hostes.

diseno-hoteles-rurales-cal-torner-exito-02

diseno-hoteles-rurales-cal-torner-exito-03

El caràcter modernista el trobem principalment incorporat en el mobiliari interior i exterior. Es tracta d’elements de ferro forjat que contrasten amb l’arquitectura tradicional i actuen com a transició entre l’ambient rural i el disseny més actual.

A les habitacions és on l’arquitectura contemporània cobra més importància, mitjançant l’ús de materials com la fusta o la ceràmica, que s’integren en tot moment amb l’arquitectura rural.

Les terrasses i balcons contigus a les habitacions creen espais semi-exteriors molt agradables, on es fonen els diferents estils de disseny del propi edifici.

diseno-hoteles-rurales-cal-torner-exito-04

Relació amb l’entorn rural ple d’activitat

Juntament amb el gran interès arquitectònic de l’edifici, no podem oblidar la seva ubicació privilegiada, on els clients poden gaudir d’una estada tranquil•la i un ambient fresc i natural, allunyats de les grans ciutats.

Amb l’objectiu d’aprofitar al màxim l’entorn proper a l’hotel, Cal Torner proposa als seus hostes una gran varietat d’activitats a realitzar a la zona, des de rutes a cavall fins a esports aquàtics o tast de vins en el propi edifici.

A causa de tots els aspectes esmentats, Cal Torner s’ha convertit en un cas d’èxit i un dels hotels de turisme enològic a destacar en el nostre territori. La prova està en els nombrosos reconeixements que ha rebut, com el certificat d’excel•lència de Trip Advisor o la gran satisfacció dels seus hostes, el més important de tots ells.

A Criteria Arquitecthos hem volgut destacar aquest projecte ja que és la mostra de l’aplicació directa del nostre concepte d’arquitectura: l’arquitectura dels sentits.

diseno-hoteles-rurales-cal-torner-exito-05