“Veig la feina de l’arquitectura com la defensa de l’autenticitat de l’experiència humana.”

Juhani Pallasmaa (Hämeenlinna, 1936) és arquitecte finlandès i treballa a Helsinki.

Fou professor d’arquitectura a la Universitat de Tecnologia de Helsinki, director del Museu d’Arquitectura de Finlandia (1978-1983) i professor convidat en diverses escoles d’arquitectura de tot el món. És membre de l’Associació Finlandesa d’Arquitectes, i membre honorari de l’Institut Americà d’Arquitectes.

Com a afegit a la seva feina como a arquitecte, la seva activitat professional s’ha desenvolupat en els àmbits de la planificació urbanística i del disseny gràfic, d’exposicions i de productes i ha publicat prop de trenta llibres i nombrosos articles sobre les filosofies de l’arquitectura i de l’art en més de trenta idiomes. D’entre tots destaca el llibre “Los ojos de la piel. La arquitectura y los sentidos”, que s’ha convertit en un clàssic de la teoria de l’arquitectura i que és de lectura obligatòria en diferents escoles d’arquitectura d’arreu del món.

Més recentment, Juhani Pallasmaa ha escrit el pròleg del llibre del Claudi Martínez “La arquitectura de los sentidos”, avalant la trajectòria de Criteria Arquitecthos.

Clickant en el següent enllaç podeu accedir a una entrevista a Juhani Pallasmaa titulada “La arquitectura y sus sentidos”: https://www.arquine.com/conversacion-con-juhani-pallasmaa/