Després de diversos articles de recerca en disseny de cellers i botigues de vi, avui ens hem proposat analitzar el món vinícola des de la perspectiva del màrqueting online.
Per a això, hem fet una selecció del que, al nostre parer, són 5 de les millors pàgines web de cellers a Espanya.
Aquesta és la nostra selecció:
1. Codorniu
Comencem la nostra llista amb un dels caves de referència al nostre país, Codorniu. L’empresa catalana ens dóna la benvinguda a la seva pàgina web amb un vídeo que ens recorda que es tracta d’una marca amb una gran història -fundada en 1851- però amb un aire totalment renovat, gent jove, vacances, cuiners de moda i celebració. Es tracta d’un vídeo en un format de només 3-4 escenes curtes que transmet a la perfecció els valors de marca.
La pàgina es divideix a més en dues seccions, una que inclou el vídeo i una altra amb les 3 pàgines més destacades de la seva empresa, dos dels seus productes estrella i una pàgina de presentació de l’empresa on conviden el visitant a entrar en les seves zones de producció.
Anar a la pàgina web de Codorniu
2. Ferrer Bobet
Seguint amb la idea de vendre a través d’imatges i música, el web de el vi del Priorat, Ferrer Bobet aconsegueix a través d’unes imatges de la zona del Priorat i de les seves modernes instal•lacions transmetre uns valors d’elegància i exclusivitat de la mateixa manera que es concep el propi vi del Priorat. No és d’estranyar, que el vi de Ferrer Bobet es trobi també en les llistes dels millors vins d’Espanya.
Anar a la pàgina web de Ferrer Bobet
3. Vinyes Domenech
Domenech és un altre dels vins d’origen Priorat. Tot i que el web de Vinyes Domenech té un to clàssic, destaca per la seva claredat i organització, el visitant es fa una idea clara res més accedir de tot el que pot necessitar saber del celler. Al menú podem navegar clarament des del seu servei de vistes d’enoturisme, fins a la seva pàgina d’entorn on aprendre sobre el clima, la geografia o les vinyes, també podem obtenir fàcilment informació sobre la història familiar de fundació de l’empresa o veure com s’ha construït el seu celler amb criteris d’arquitectura ecològica. Una pàgina molt propera i clara que convida al visitant a conèixer tots els detalls d’un celler familiar amb una gran història i que es mostra al visitant tal com és.
Anar a la pàgina de Vinyes Domenech
4. Cellers Paco García
Encara que a nivell de disseny no és la més destacada, el web de Paco García ens ha encantat per la seva capacitat d’integrar les xarxes socials, es tracta d’un intent reeixit de connectar amb els seguidors a través del web i de les xarxes. Els cellers conviden als seus visitants a fer-se fotos amb taps de suro de la marca a canvi de participar en el concurs d’un lot de vins. Un cop més, ens ha captivat la proximitat amb la qual es presenten, una tendència cada vegada més comú en el món en línia en què les petites marques aconsegueixen posicionar acostant al seu visitant a través de recursos senzills.
Anar a la pàgina de Ferrer Bobet
5. Numanthia
En la línia de Codorniu, el web de Numanthia aconsegueix presentar en línia una imatge sobrietat de marca a través d’un elegant vídeo que mostra imatges de paisatges i persones amb què s’identifica l’empresa.
Cal tenir en compte la dificultat inicial d’accés a aquesta pàgina que primer demanarà que seleccioni el seu país d’origen i posteriorment li sol•licita la seva data de naixement, uns requeriments que caldria simplificar per no perdre visites. Tot i això la web combina a la perfecció la inclusió dels recursos més innovadors de vídeo amb una estructura base ben organitzada i que presenta la informació de forma clara i concisa.