Avui en dia els turistes són cada vegada més exigents, les plataformes en línia de reserva d’hotels permeten comparar de forma ràpida i clara l’oferta de dos establiments hotelers similars i no només a nivell de preus sinó que el nostre futur client pot veure imatges que altres hostes han pres del nostre hotel així com llegir comentaris sobre les instal•lacions i el servei d’atenció rebut.

Les recomanacions ja no són només el boca a boca sinó que es fan de forma anònima sumant puntuacions i comentaris de milions d’usuaris de tot el món.

Per aquest motiu es fa indispensable per obrir-se pas en un mercat competitiu i obert cal oferir característiques distintives que atreguin a un nou públic. Un petit hotel de muntanya pot esdevenir un referent i atraure clients nacionals i estrangers si es posiciona com un refugi de relax i recuperació, o un hotel de vacances pot posicionar-se a la xarxa com un hotel ideal per viatjar amb nens.

 

spa-en-hotel_04
Enmig d’aquest panorama avui volem fixar-nos en els hotels de turisme de relax i salut. Es tracta del client que busca hotels on passar un cap de setmana o una setmana de desconnexió de la vida diària a través d’activitats d’aigua i relaxació.

 

La popularització de l’spa

 

spa-en-hotel_11
Si bé les aigües termals estan reservades a balnearis amb accés a fonts d’aigua mineromedicinals, els beneficis sobre la salut del tractament amb aigua estan demostrats avui dia encara que l’aigua no sigui medicinal.

Banys turcs, saunes, jacuzis i piscines a diferents temperatures són tractaments que a través de l’aigua, aconsegueixen reduir la tensió arterial, millorar la circulació sanguínia, netejar la nostra pell d’impureses i per descomptat aconseguir que el nostre cos es relaxi.

 

Construir un spa en un hotel

spa-en-hotel_10
Els centres de tractament amb aigua o spas són destinacions turistiques molt demandades i cada vegada són més els clients que inclouen el requisit de spa en la seva recerca d’un hotel.

Per aquest motiu construir un spa a un hotel és una garantia d’atracció de clients que busquen un allotjament no únicament per la seva ubicació sinó per les seves instal•lacions.

 

Què necessita el meu hotel per construir un spa?

 

spa-en-hotel_13
Molts clients hotelers ens fan aquesta pregunta quan valorem amb ells l’opció de construir un spa a un hotel i la resposta és complexa ja que depèn del públic al qual ens dirigim i de les instal•lacions i espai que disposem.

Per aquest motiu sempre recomanem abans de valorar l’opció de construir un spa a un hotel, elaborar un pla estratègic que inclogui també una planificació de vendes, de públic objectiu i de promoció.

Un spa pot ser des d’una petita zona de sauna o bany turc unit a unes cabines de massatge fins a una gran àrea amb piscines a diferents temperatures, diversos tipus de sauna i bany turc, jacuzzis, hidroteràpia, aromaterapia o zones de tractament individualitzat.

L’espai no sol ser un problema, en hotels petits, podem acomodar les zones de tractament en habitacions en desús o antigues i en hotels amb espais exteriors és molt convenient utilitzar els jardins per incloure una zona de spa connectada amb l’hotel i que permeti més l’accés a públic no hospedat al hotel aconseguint que el nostre spa converteix en una font addicional d’ingressos per a l’empresa.

Quant costa construir un spa a un hotel?

spa-en-hotel_12
Pel que fa a preus, tenim també la necessitat de definir la mida i el públic al qual ens dirigim.

Una instal•lació mínima de sauna unida a una sala de relaxació o massatge el personal acudeix només sota reserva prèvia, és una inversió molt petita que millora considerablement l’oferta del nostre hotel i que pot ajudar-nos a atraure nous clients.

El projecte que nosaltres aconsellem és una instal•lació mitjana que aconsegueixi atreure gran públic i la inversió s’amortitza en un termini aproximat de 5 anys. Es tracta d’instal•lacions que inclouen una zona de piscina, una zona de bany de vapor i sauna i cabines de tractament, amb això aconseguim un hotel que es diferencia de la competència i que permet atreure turisme de relaxació tot l’any.

Quins avantatges té construir un spa a un hotel?

spa-en-hotel_15
Per suposat el fet de construir un spa a un hotel és una garantia d’èxit per arribar a un major públic durant una major part de l’any. Els propietaris d’hotels que disposen d’un spa al
seu hotel coincideixen a afirmar que la temporada de reserves s’allarga més enllà dels mesos d’alta ocupació, ja que el visitar l’hotel es converteix en una experiència de relaxació i evasió que pot ser realitzada al llarg de tot l’any, tan sols reservant un parell de dies lliures com pot ser el cap de setmana.

 

Ets propietari d’un hotel i t’agradaria valorar la construcció d’un spa? Podem ajudar-te!

 

Contacta amb nosaltres per a més informació i un dels membres del nostre equip visitarà el teu hotel sense compromís.