Un turista espanyol que passa un cap de setmana amb la seva parella i / o fills en un hotel de la seva mateixa província o d’una província pròxima a un màxim de dues hores de distància.

Aquest és el client tipus dels hotels amb encant, un tipus d’hotel que està desbancant a les grans cadenes en nombre de reserves, sobretot en períodes clau com Setmana Santa i ponts festius.

renovacion-hoteles-10

Els anomenats hotels amb encant, s’han incrementat aquest inici d’any 2015 la seva ocupació amb unes excel·lents perspectives per a la resta de l’any. Sembla que aquest tipus de model d’hotel, més que cap altre aquesta notant la recuperació del sector.

Els hotels amb encant: el disseny d’una oferta turística de cap de setmana

renovacion-hoteles-05

Per analitzar les causes d’aquesta tendència positiva, ens hem de fixar en el model de negoci d’aquest tipus d’hotels.

Un hotel amb encant sol aprofitar ubicacions històriques com antics castells o cases rurals, situats en poblacions remotes de pocs habitants.

El client típic d’aquest tipus d’establiment sol ser una parella o família que busca una experiència diferent de cap de setmana, normalment són habitants de ciutats i necessiten una escapada de pocs dies -sol ser un tipus de família de classe mitjana amb pressupost ajustado- en un entorn de desconnexió del dia a dia.

Aquest client busca precisament aquest entorn remot on poder gaudir d’activitats en família ia l’aire lliure.

És per aquest motiu que els hotels amb encant precisament pengen el cartell de complet durant els ponts i els períodes de vacances curts com setmana santa, quan aquest tipus de client es llança a internet en recerca d’ofertes en allotjaments propers.

El disseny d’un hotel amb encant

renovacion-hoteles-03
La pregunta és ¿què passa amb els hotels que no estan situats en castells o propietats centenàries?

Si ens fixem en les propostes del major portal d’hotels amb encant a nivell Europeu, Rusticae, hi ha una llarga llista d’hotels que no destaquen per la seva arquitectura històrica sinó pels seus serveis. Es tracta d’hotels que han sabut integrar-se en la selecta llista d’hotels d’experiències als que l’hoste va no únicament per la ubicació de l’hotel sinó pels serveis del mateix.

Dissenyar una experiència per als nostres hostes pot ser una cosa tan senzilla com marcar uns recorreguts en l’entorn natural de l’hotel o incloure una oferta gastronòmica diferenciada. Amb una mica més d’inversió, podem incloure una oferta de spa i tractaments o un espai esportiu.

L’objectiu és que el client arribi al nostre hotel desitjant despertar per utilitzar tots els serveis que posem al seu abast o per descobrir tots els paratges al voltant del nostre hotel.

Les preferències dels clients a l’hora de reservar un hotel amb encant

renovacion-hoteles-07

Si bé les característiques esmentades anteriorment no són les úniques necessàries per al disseny d’un hotel amb encant -podem, per exemple, hotels amb encant en ple Madrid- si que és veritat que els clients prefereixen hotels remots si busquen un hotel d’experiències.

Segons el portal Selecta Hotels, una pàgina espanyola de reserves especialitzada en hotels amb encant, els hotels preferits pels clients són establiments reformats recentment o de recent construcció i adaptades a les necessitats del viatger.

L’ambient i l’interiorisme són factors clau a l’hora de seleccionar un establiment, així, les habitacions amb materials rústics amb interiors de fusta o pedra solen primar en la decisió de reserva, un factor molt lligat a aquesta recerca d’alguna cosa excepcional que no trobem en el nostre dia a dia.

Un altre factor de decisió és per suposat la ubicació i en aquest cas els clients es decanten per allotjaments en poblacions de menys de 2.000 habitants.

Pel que fa a les instal·lacions necessàries per situar-se als primers llocs de la llista, no pot faltar una mínima oferta d’aigües, com banyera d’hidromassatge, piscina o spa, ja sigui en la pròpia habitació com en un espai comú de poca capacitat i comptar amb un restaurant amb una oferta basada en la gastronomia local.

 

Si disposa d’un hotel amb encant i vol millorar la seva oferta per atraure més clients, no dubti en consultar amb l’equip d’arquitectura. A Criteria Arquitecthos som especialistes en disseny d’experiències per a hotels amb encant. Vam visitar el seu hotel sense cap compromís i l’ajudarem a dissenyar una experiència a mida dels seus hostes.