Al sector hoteler, un 70% dels clients són d’oci i un 30% de negocis, però tots dos tipus de clients coincideixen en un factor important a l’hora de reservar un hotel: el descans. Un hotel és un edifici que vol atraure la gent, pel que és imprescindible un adequat disseny del descans per convidar possibles clients a pernoctar. Per tant, s’ha de garantir als clients d’un hotel un descans saludable, reparador i de qualitat.

Criteria-arquitecthos-hotel-descanso-01

Dormir és una activitat que realitzem a diari. Un terç de la nostra vida la passem dormint. Això demostra la importància que té el descans per a la nostra qualitat de vida, per obtenir beneficis per a la nostra salut.

A Criteria arquitectos plantegem el descans als hotels com una peça imprescindible per dissenyar o reformar de manera precisa i compromesa un hotel o una part d’ell.

El futur en el descans al sector hoteler va en direcció de personalitzar l’habitació. Els aspectes que influeixen en el bon descans dins l’habitació de l’hotel són:

  • el color
  • la roba de llit
  • la neteja
  • la comoditat del llit, el matalàs
  • el tamany del llit
  • la qualitat del son
  • el coixí

 

El color

S’ha detectat que el color blanc és un símbol de luxe, d’ostentació. És una tendència cap a la senzillesa, cap a la puresa, la neteja, un signe subtil que els hotels són el lloc perfecte per descansar. Molts llits d’hotel són blancs. Ser-hi sobre un llit de llençols blancs connota luxe i una bona nit de luxe.

Criteria-arquitecthos-hotel-descanso-02

La roba del llit

Als hotels es tria amb molta cura els cobrecoixins, llençols, mantes, nòrdics i coixins perquè el client pugui gaudir de la màxima qualitat del descans. Llençols frescos de cotó egipci, edredó de plomes hipoalergènic, tot en blanc, com si el client es fiqués al llit en un núvol, fent del confort de les habitacions la imatge de marca de l’hotel.

La neteja

Sembla evident, però no ho és, a més de la neteja física en si, la sensació de neteja també ha de ser-hi present, i això també s’aconsegueix amb colors, teixits i decoració.

La comoditat del llit, el matalàs per al descans

Pels llits dels hotels passen diferents tipus de persones, amb diferents alçades, diferents pesos, en parella, individuals …

Igual que a dia d’avui, ja n’hi ha hotels als que es pot triar entre diferents tipus de coixins, el futur dels matalassos, del descans en el sector hoteler va en la direcció de personalitzar el matalàs, triant entre les diferents dureses ( dur, tou, mitjà), la fermesa, els materials, segons les diferents tipologies de descans.

També hi ha llits que funcionen amb un sistema de càmeres d’aire que permeten ajustar la duresa del matalàs a la mida de cada client mitjançant un comandament regulable.

Els llits dels hotels solen disposar de matalassos de molta qualitat perquè el client gaudeixi del descans més còmode possible. Es poden desenvolupar tipologies de matalassos en funció de cada categoria de client. Productes elaborats amb teixits ignífugs, resistents i d’alta transpirabilitat, garantint la màxima qualitat, perfecció i cura higiènica del matalàs.

La mida del llit

Pràcticament sempre són llits de grans dimensions i d’un gran gruix, i sembla que ocupen molt, generant la sensació de ser llits molt tersos, nets i ferms, a on sembla impossible enfonsar-se o generar inestabilitat. La mida nord-americana s’ha estès a tots els hotels del món i es pot trobar llits de mesures de 2 × 2 metres.

Criteria-arquitecthos-hotel-descanso-03

El coixí

Un somni reparador i gratificant també depèn de la suavitat i confort del coixí. És important comptar amb el coixí perfecte segons les necessitats de cada persona. Molts hotels ofereixen una carta de coixins. Hi ha diferents tipus de productes fabricats amb diferents materials i diferents formes perquè sigui possible triar la que s’adapti més als gustos de cada client.

Criteria-arquitecthos-hotel-descanso-04

El somni és un excel·lent indicador de l’estat de salut i benestar de les persones. El descans és necessari per a una qualitat de vida. Un hotel que garanteix als seus clients un somni de qualitat, està oferint el millor descans, un descans saludable, reparador i de qualitat.

Criteria-arquitecthos-hotel-descanso-05