El confort acústic als hotels

//El confort acústic als hotels

El confort acústic als hotels

En les estades hoteleres cada dia es dóna més importància al confort acústic per aconseguir aquestes experiències úniques que busca el client. Relax i descans són valors molt demandats que fan que es decideixin per un hotel o un altre.

El confort acústic és un factor determinant tant als  dormitoris, com als passadissos, salons, sales de reunions, vestíbuls i restaurants. Si no disposen d’un tractament acústic adequat, tots aquests espais poden resultar incòmodes o inutilitzables. En aquests espais és molt important escoltar amb gran definició i qualitat, i alhora, reduir el soroll al màxim. D’aquesta manera, la tècnica de l’enginyeria i el disseny en l’arquitectura i interiorisme de l’hotel van de la mà, han de treballar plegats per aconseguir uns resultats òptims de confort i sensitius. Han d’aconseguir un gran aïllament del soroll de l’exterior i una bona absorció dels sorolls que es produeixin a l’interior.

criteria-arquitecthos-confort-acustico-01

La distinció entre les diferents vies de transmissió del soroll és essencial per saber què mesures cal prendre per tallar el problema. Si el soroll arriba de l’exterior, cal aïllar i si el soroll es produeix a l’interior cal absorbir.

Aïllament Acústic

En funció de l’entorn on es localitzi l’hotel, poden existir sorolls exteriors que travessin façanes, forjats i envans. Aquest soroll es combat amb sistemes d’aïllament basats en la massa dels elements constructius – a major massa, menys soroll traspassa-  i en la separació entre les capes de tancaments i les estructures, per evitar les transmissions de soroll d’uns elements a uns altres.

Els punts febles de la façana són finestres i caixes de persianes, per tant s’ha de tenir major cura a l’hora de dissenyar-les, mitjançant vidres dobles, fusteries, porticons, estanquitat, etc. Les façanes han de ser unes membranes complexes, una superposició de filtres entre exterior i interior que permetin aconseguir les condicions adequades a cada moment.

criteria-arquitecthos-confort-acustico-02

Absorció acústica

El soroll també es genera dins de l’hotel pels usuaris i els equips i maquinàries. La forma i el volum de les estades són condicionants de la reflexió i absorció del soroll. Cal aconseguir les característiques acústiques requerides per a un recinte a través d’un disseny adequat de l’espai i l’elecció correcta dels materials, per aconseguir una bona absorció, i això s’aconsegueix mitjançant materials absorbents, panells membrana i ressonadors de Hemholtz.

Els materials absorbents o porosos són uns estupends materials per absorbir els sorolls a altes freqüències. Es poden aplicar en el revestiment de les parets, sòls i sostres, reduint la pressió sonora, el ressò i l’estridència entre habitacions i també a les àrees públiques. Materials porosos dels més utilitzats són la fibra de vidre, la llana de roca i l’escuma de resina de melanina. Però a més, el mobiliari, les moquetes, cortines són elements de disseny amb els quals es pot aconseguir l’absorció adequada. Es poden utilitzar en habitacions, passadissos i pràcticament totes les estades públiques de l’hotel per aconseguir bons resultats acústics.

criteria-arquitecthos-confort-acustico-03

Un dels productes més emprats en l’arquitectura hotelera són les plaques acústiques, ressonadors de Hemholtz, doncs a més d’oferir atractius i incomparables dissenys, absorbeixen el soroll per mitjà de perforacions controlant la reverberació. Fins i tot, algunes funcionen eficaçment per neutralitzar substàncies nocives i males olors.

Les plaques acústiques es poden trobar en àrees, com el vestíbul o recepció, salons i restaurants.

criteria-arquitecthos-confort-acustico-04

L’estat de les instal·lacions dels hotels, i el seu bon aïllament i condicionament acústic són fonamentals per aconseguir el confort el descans i la privadesa dels seus clients a l’interior de les habitacions i al seu torn, poder fer un ús complet de cadascun de la resta dels seus espais.

2019-01-28T12:52:51+01:0028 juny 2016|