Un restaurant i un hotel entre boscos, conreus i història a Can Reig

//Un restaurant i un hotel entre boscos, conreus i història a Can Reig

Un restaurant i un hotel entre boscos, conreus i història a Can Reig

El projecte que va elaborar Criteria Arquitecthos incloïa la rehabilitació d’una gran masia a tocar de l’església de Sant Andreu de Linya (Solsonès) i la construcció d’un nou hotel de luxe.

Façana de l'antiga masia de Can Reig

Façana de l’antiga masia de Can Reig

A uns dotze quilòmetres a l’est de Solsona, enmig d’un entorn natural boscós del Prepirineu lleidatà intercalat amb conreus, Criteria Arquitecthos va projectar un hotel i un restaurant. Aquests dos equipaments formaven part del gran complex urbanístic de Can Reig, juntament amb un grup residencial, un centre esportiu i un centre de congressos.

La ubicació exacta del projecte era en territori municipal de Navès, que compta amb menys de 300 habitants, a tocar de la petita agrupació de masies que envolten l’església parroquial de Sant Andreu de Linya. Aquest temple d’estil neoclàssic rural compta amb un esvelt campanar de tres cossos i dona personalitat a l’entorn.

Respecte per la imatge històrica
Antiga masia de Can Reig. Zona d'accés.

Antiga masia de Can Reig. Zona d’accés.

Tot el disseny de Criteria Arquitecthos es va definir respectant la imatge històrica  i el caràcter rural de l’entorn. De fet, el projecte preveia que el restaurant s’allotgés en una antiga masia que s’havia de rehabilitar per a aquest objecte, seguint els criteris més estrictes de respecte per l’entorn on es troba.

L’hotel, per la seva banda, estava concebut com una obra de nova construcció a l’altra banda de la carretera que comunica amb l’embassament de Sant Ponç. Aquest pantà, construït entre 1949 i 1954 al curs del riu Cardener, és un reclam turístic per als amants d’esports aquàtics com el càiac o bé els aficionats a les passejades a peu o en BTT, gràcies al seu atractiu paisatgístic.

Gran masia per a un gran restaurant

El projecte del restaurant de Can Reig gaudia d’una ubicació extraordinària, en una masia de dimensions considerables en un entorn ideal per a l’ús previst. Els plànols contemplaven dues plantes, on es preveia la inclusió de més de cent cadires i totes les estances necessàries per a ubicar tots els serveis exigibles a un establiment de la màxima qualitat. Addicionalment, es preveia la construcció d’una agradable terrassa exterior per a vuitanta comensals més.

2019-10-01T17:26:21+01:001 Octubre 2019|