Criteria Arquitecthos va dissenyar la totalitat de l’edifici, des del projecte arquitectònic fins a part de l’equipament de l’interior dels apartaments.

Edifici Criteria. Vista general.

Edifici Criteria. Vista general.

Els apartaments s’ubiquen a Sarrià, un dels barris benestants de la ciutat de Barcelona, dotat de grans avingudes i jardins així com una gran varietat de serveis i zones d’oci. És per això que habitualment la zona és escollida per hostes temporals per passar-hi temporades més o menys llargues.

Edifici Criteria. Textures façana.

Edifici Criteria. Textures façana.

L’edifici consta de planta baixa, sis plantes pis i tres plantes soterranis, de les quals dues són aparcament. La planta baixa, feta amb materials lleugers i transparents, alberga un local que actualment és un restaurant, i l’accés a l’edifici que es produeix a través d’un pati. La planta primera es va destinar a oficines i té un entrada independent en la que hi predomina la pissarra i l’acer oxidat. A les plantes pis es va prendre la decisió de fer cinc apartaments per planta realitzant-se en primer lloc el projecte arquitectònic incloent el disseny dels espais exteriors. Un cop decidits tots els acabats, es va dissenyar la decoració interior i a continuació es va realitzar el seu equipament fins al més mínim detall.

El tancament vertical de l’edifici està format per una façana ventilada amb un aplacat de pedra de color ambre per l’exterior i una paret de maó per l’interior, sobre la qual s’hi ha projectat una capa d’aïllament tèrmic. Entre la fulla exterior i l’interior, l’aire circula lliurement evitant un guany tèrmic excessiu durant l’època d’alt assolellament i evitant les pèrdues tèrmiques a l’hivern. A la façana es va prestar especial atenció als detalls exteriors per tal d’aconseguir jocs de llums i textures amb les formes i els materials. Les línies rectes i els materials utilitzats doten l’edifici d’una elegància i solidesa d’acord a la zona a la qual s’emplaça.

Tipologia de 40 m2

Edifici Criteria. Apartament 40 m2.

Edifici Criteria. Apartament 40 m2.

A la tipologia dels apartaments de 40 m2 les línies visuals permeten reconèixer tot l’apartament des d’un punt central. Des d’aquesta focalització, es pot apreciar una atmosfera intemporal i serena en conjunt. L’habitació, el vestidor i el bany formen una pastilla contínua, funcionant gairebé unitàriament i es separen de la resta de l’apartament amb una àmplia porta corredissa entre el dormitori i la sala d’estar. La sala d’estar-menjador i la cuina americana s’uneixen pràcticament com un únic espai, en una zona de dia paral·lela a la zona de nit.

També es va realitzar la decoració de l’apartament de tal manera que el mobiliari es va escollir acuradament per tal que la comoditat no estès renyida amb les dimensiones, ni el disseny amb la funcionalitat. Cada zona acaba identificant-se amb el seu mobiliari sense deixar de relacionar-se amb les altres. Al tractar-se d’un apartament de petites dimensions va ser fonamental que tots els detalls, des del mobiliari, els colors, les textures i els acabats, ajudessin a crear un lloc habitable i confortable que produís la sensació d’un habitatge espaiós, relaxant i on els objectes i mobiliari no quedessin atapeïts i produïssin una atmosfera asfixiant. Els tons càlids i la cura de cada detall col·laboren per donar continuïtat als ambients.

Tipologia de 85 m2

Edifici Criteria. Apartament 85 m2.

Edifici Criteria. Apartament 85 m2.

A l’apartament de 85 m2 es van mantenir els mateixos criteris que en l’apartament petit. L’habitatge es pot reconèixer des d’un punt central. Donat que es tracta d’apartament per hostes que passaran temporades més o menys llargues, la decoració es dissenya neutra, sòbria i serena, per les diferents personalitats dels llogaters, prioritzant les sensacions de lluminositat i comoditat. S’eviten fites singulars i dissenys cridaners que no puguis ser per a tots els gustos, i a més a més, es resolen les necessitats dels habitants de manera pràctica i funcional tant amb la distribució dels espais com amb un mobiliari que donés garanties de durabilitat. A la sala d’estar s’han utilitzat els colors gris, granat i verd. El vidre i el metall de la taula de centre envolten tot l’entorn evitant la discontinuïtat i formant un conjunt amb el lleuger to càlid de les parets ambientades amb quadres del polifacètic artista Claudi Martínez. Es completa aquest ambient amb una terrassa en cantonada que posseeix l’espai suficient per albergar amb comoditat dues butaques i una taula de fusta d’iroco de Bent Krogh. Els tons suaus i càlids de les habitacions aconsegueixen un ambient relaxat tant per descansar com per treballar. Racionalitat, confortabilitat, versatilitat i funcionalitat són les principals característiques.