En la nostra anterior publicació us parlàvem del disseny de jardins en hotels, un element molt important a l’exteriorisme del nostre edifici, que aporta espais de relació molt agradables per als nostres hostes.

Dins dels jardins cada vegada és més freqüent trobar horts, donada la importància actual del consum de productes locals i de proximitat. És per això que molts hotels opten per plantar les seves pròpies verdures i plantes aromàtiques, perquè el seu restaurant tingui els productes més frescos i saludables.

diseno-de-huertos-en-hoteles-00

L’hort com a element compositiu

L’hort és un espai on creix la naturalesa d’una forma ordenada prèviament, estructurada seguint uns criteris ambientals però també interessants des del punt de vista arquitectònic.

Per començar, és molt important la bona elecció de la situació del nostre hort. Ha de ser un lloc assolellat i sense arbres propers, ja que les arrels absorbirien els nutrients de la nostra plantació. També és essencial seleccionar correctament les espècies que volem conrear, pensant en quin tipus d’hort volem i quin tipus d’aliments volem obtenir-ne.

En el cas que vulguem cultivar plantes aromàtiques per condimentar els aliments, necessitarem menys espai, fins i tot podríem plantejar un espai amb testos, sense necessitat de tenir sòl fèrtil en el nostre jardí. És el cas més freqüent a la ciutat, ja que el terreny exterior és difícil d’aconseguir i els metres quadrats tenen molt valor econòmic.

No obstant això, també trobem nombrosos horts urbans que compten amb fruites i verdures a més de les plantes aromàtiques. En aquest cas necessitarem un terreny d’unes dimensions més grans, estructurat normalment de forma quadriculada o lineal.

La col·locació de les llavors en un lloc o un altre dependrà d’aspectes d’agronomia, però també és important el punt de vista compositiu ja que al final l’hort tindrà un resultat visual i el conjunt resultant de colors i dimensions diferents crearà una major o menor harmonia en el nostre jardí.

Quins beneficis aporta un hort per al nostre hotel?

La presència d’un hort al nostre hotel té moltes conseqüències positives i que poden atraure clients i futurs clients de tota mena. L’agricultura està, per descomptat, estesa a les zones rurals però, cada vegada més, està present també a les grans ciutats creant curiositat en la societat urbana per apropar-se una mica més al “camp”.

Vegem doncs de quina manera pot beneficiar la projecció d’un hort al nostre hotel.

diseno-de-huertos-en-hoteles-01

ACTIVITAT

Els horts són punts d’activitat, generen moviment. És per això que es tracta d’un aspecte positiu per al nostre hotel, ja que els hostes busquen, a més d’allotjament, un lloc on poder realitzar activitats durant la seva estada i les estones de repòs.

L’hort és una oportunitat perquè puguin implicar-se en l’aprenentatge de tècniques agrícoles o bé participin de plantar alguna llavor, col·laborant així en el cultiu de les verdures que posteriorment dinaran al restaurant de l’establiment.

ORIGINALITAT

A més de generar un punt d’activitat, un hort aporta un toc original i únic al nostre hotel. És cert que cada vegada és més comuna la presència d’horts en centres hotelers, però no deixa de ser una idea encara nova i atractiva per a aquells que busquen en la seva estada una experiència diferent.

És un espai per a totes les generacions, perfecte per a famílies que vulguin passar una estada agradable i alhora comptar amb un espai diferent, natural i viu.

diseno-de-huertos-en-hoteles-02

RESPONSABILITAT

El fet que el nostre hotel compti amb un hort dóna una imatge de responsabilitat ja que demostra la preocupació pels propietaris de tots els detalls d’allò que passa al seu edifici. L’alimentació és molt important, per això saber la procedència els nutrients que ingerim és una cosa que tranquil·litza molt als nostres hostes.

A més, el fet que puguin ser partícips del cultiu dels aliments i les plantes aromàtiques, també dóna fiabilitat i confiança dels nostres clients als hotels que dissenyem ja que representa transparència i bona organització.

 

– – – – – – – – –

Els avantatges que suposa la projecció d’un hort al nostre hotel són infinites. Per això, a Criteria Arquitecthos treballem de manera precisa i compromesa per aconseguir generar els horts més atractius i apropiats per als nostres clients i els seus futurs usuaris, amb l’objectiu de millorar sempre els nostres dissenys aportant noves idees i introduint elements nous i saludables, que contribueixin a una arquitectura més eficient.